۱۴۰۰ دوشنبه ۲۰ ارديبهشت
توصیه های تغذیه ای به سالمندان
توصیه های تغذیه ای به سالمندان در همه گیری ویروس کرونا/ اگرسالمندان مبتلا به کرونا شدند راهکارهای تغذیه ای کدامند؟
افراد مسن (بالای 60 سال) ممکن است در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به نوع شدید بیماری کرونا باشند.
افراد مسن (بالای 60 سال) ممکن است در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به نوع شدید بیماری کرونا باشند. 

🔸مهم ترین توصیه های تغذیه ای برای این سنین در پیشگیری از ابتلا به کرونا مصرف کافی منابع غذایی حاوی پروتئین شامل گوشت های کم چرب، مرغ، ماهی، سفیده تخم مرغ، فرآورده های لبنی کم چرب و  حبوبات است.

🔸سالمندان توجه داشته باشند که برای تقویت سیستم ایمنی بدن شان مصرف ویتامین دی بسیار مهم است. ماهیانه مصرف مکمل 50 هزار واحدی ویتامین D یا مصرف روزانه مکمل 1000 واحدی ویتامین D ضروری است.

  🔸در سالمندان توانایی جذب ویتامین های B6 و B12  نیز کاهش می یابد. برای پیشگیری از کمبود این ویتامین ها که موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود، لازم است مصرف روزانه منابع پروتئین حیوانی و غلات سبوس در برنامه غذایی گنجانده شود. 

🔸موز، عدس، اسفناج، سیب زمینی حاوی ویتامین B6  و گوشت قرمز، ماهی، شیر و تخم مرغ  حاوی ویتامین B12 است.

🔸 ریز مغذی های آهن و روی نقش اساسی در افزایش مقاومت بدن برای پیشگیری از ابتلا به کرونا دارند. لذا مصرف میوه (3 واحد درروز) و سبزیجات(3 تا 4 واحد دروز) و همچنین مصرف پروتئین ها نظیر انواع گوشت های کم چرب، خشکبار و مغزیجات در این سنین ضروری می باشد.

🔸اگرسالمندان مبتلا به کرونا شدند راهکارهای تغذیه ای کدامند؟
 مصرف روزانه 3/5-3 لیتر آب و مایعات گرم، آبمیوه های طبیعی جهت پیشگیری از کم آبی و پایین آوردن درجه حرارت بدن لازم است.

🔸مصرف رژیم های غذایی پرکالری با بافت نرم در حجم کم و تعداد وعده های متعدد تو صیه می شود.

🔸پرهیز جدی از مصرف کربوهیدرات های ساده نظیر قند، شکر و روغن های جامد، خامه ،چربی های حیوانی و لبنیات پر چرب به جد پرهیز شود.


🔸مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین E نظیر تخمه آفتابگردان، جوانه گندم، سیب زمینی و غیره و مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین C مانند انواع میوه و سبزیجات به ویژه مرکبات، فلفل دلمه ای، توت فرنگی، انواع کلم ها بسیار مفید است.

🔸همین طور مصرف مواد غذایی حاوی منیزیم مانند انواع آجیل، لوبیای سویا، انواع گوشت ها  نیز توصیه می شود.

🔸لازم به ذکر است سالمندان که دچار بیماری های مزمن زمینه ای از جمله دیابت، فشار خون بالا، چربی خون، مشکلات کلیوی، مشکلات قلبی عروقی و... هستند نیاز به دریافت رژیم های غذایی با مشورت کارشناسان و متخصصین تغذیه دارند.

🔹افروز جعفرنیا کارشناس ارشد تغذیه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جهرم
تاریخ:
1399/11/04
تعداد بازدید:
57
منبع:
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
دانشگاه علوم پزشکی جهرم
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی
كليه حقوق اين پايگاه متعلق به دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني جهرم مي باشد.
Powered by DorsaPortal