آزمایشاتی که در بخش شیمی مواد غذایی و آشامیدنی برحسب نوع فرآورده انجام می شود به شرح زیر می باشد:
v گوشت وفرآورده های آن
اندازه گیری خاکستر – اندازه گیری رطوبت – تعیین درصد چربی – تعیین درصد نشاسته – تعیین درصد پروتئین – اندازه گیری نیتریت-اندازه گیری هیدروکسی پرولین
v شیر وفرآورده های آن
تعیین درصد چربی- تعیین ماده خشک – اندازه گیری PH – تعیین درصد پروتئین – بررسی وجود نگهدارنده – تعیین اسیدیته – دانسیته- نقطه انجماد- اندیس یدی – پراکسید – نمک- اندازه گیری قند- تعیین نوع چربی
v غلات وفرآورده های آن
تعیین میزان رطوبت – خاکستر کل-خاکستر نامحلول در اسید- گلوتن- تعیین میزان چربی- اندازه گیری میزان پراکسید واسیدیته – روغن استخراجی – تعیین درصد نمک – بررسی وجود رنگ مصنوعی- اندازه گیری قند – PH – اندیس یدی
v روغن ها وچربی های خوراکی
تعیین میزان اسیدیته – پراکسید – اندیس یدی- تعیین زمان اکسیداسیون روغن ها به روش رنسیمت
v صنایع کنسروی با ۴/۶>pH
تعیین درصد روغن- نمک – وزن آبکش-PH
v صنایع کنسروی با ۴/۶<pH
تعیین میزان اسیدیته – تعیین درصد نمک – PH - مواد جامد محلول در آب(بریکس)- خاکستر غیر محلول در اسید- وجود نگهدارنده- وجود رنگهای مصنوعی
v شوریجات – ترشی جات
تعیین وزن آبکش – اسیدیته – PH – بریکس – نمک – وجود نگه دارنده
v انواع نوشیدنی ها وآب میوه ها
تعیین میزان قند- اسیدیته – بریکس- وجود نگهدارنده – وجود رنگ مصنوعی – اندیس فرمالین- PH – خاکستر- میزان SO۲ باقیمانده خشک – قلیائیت خاکستر
v عسل
قند قبل از هیدرولیز و قند بعد از هیدرولیز- درصد ساکارز- نسبت فروکتوز به گلوکز- تشخیص وجود هیدروکسی متیل فورفورال ( HMF )
v انواع سس ها
تعیین درصد نمک – تعیین میزان قند – بریکس – وجود نگهدارنده – وجود رنگ مصنوعی- PH –اسیدیته و پراکسید
v ادویه ها
تعیین درصد خاکستر کل – اندازه گیری میزان خاکستر نامحلول در اسید – تعیین وجود رنگ مصنوعی
v نمک طعام
اندازه گیری درصد کلرید سدیم- اندازه گیری درصد مواد نامحلول در آب- اندازه گیری میزان ید- تعیین درصد مقدار یون سولفات