معاونت غذا و دارو

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی جهرم

واحد تضمین کیفیت آزمایشگاه در پایان سال ۱۳۸۷ پس از برگزاری دوره تضمین کیفیت در وزارت بهداشت فعالیت خودرا آغا زنموده است وسعی نموده است بااجرای قوانین ۱۲ گانه کیفیت ، همواره درجهت بهبود انجام آزمایشات ورسالت عظیم خود که همانا تامین سلامت غذایی مصرف کننده می باشد پیش رود .

انجام قوانین ۱۲ گانه مدیریت کیفیت اگر چه ممکن است از سرعت انجام کارها در آزمایشگاه بکاهد اما با مستندسازی فرآیندهای موجود می توان بسیار راحت تر وموثرتر درجهت رفع مشکلات ایجاد شده در آزمایشگاه اقدام کرد.

کیفیت درآزمایشگاه منحصربه مستندکردن فرآیندها نمی باشد بلکه بایستی همواره درجهت بهبود انجام کلیه اعمال درآزمایشگاه قدم برداشت علاوه برآن کیفیت همه عوامل یک مجموعه را در برمی گیرد نه تنها یک شخص یا یک واحد را.

شرح وظایف کارشناس این بخش به شرح زیر می باشد:

۱.     ارائه خدمات مشورتی

۲.     حصول اطمینان نسبت به اجرای برنامه های نظام کیفیت مرتبط با واحد کنترل کیفیت و نظارت بر آنها  

۳.     حصول اطمینان نسبت به  انجام اقدامات اصلاحی و پیشگیرانه در مورد وجود عدم تطابق ، پیگیری تا رفع مغایرت ها و انجام اقدامات لازم جهت جلوگیری از بروز  مغایرت های احتمالی مشابه در آینده

۴.     حصول اطمینان نسبت به انجام فعالیت ها بر اساس دستور العمل ها و روش های اجرایی پیش بینی شده

۵.     تهیه دستورالعمل ها ، ضوابط و مقررات کیفی برای کلیه آزمایشات نظارت بر اجرای آن ها  

۶.     دریافت مشخصه های فنی دستگاه ها

۷.     تهیه و تدوین روش ها و دستور العمل های بازرسی  

۸.     تائید یا عدم تائید شرکت ها در زمان خرید دستگاه ها

۹.     کالیبره نمودن کلیه ابزارهای اندازه گیری که امکان کالیبره شدن آن ها وجود دارد

۱۰. ثبت کلیه اطلاعات مرتبط با کالیبراسیون آن ها

۱۱. ارسال کلیه وسایل اندازه گیری مرجع و ابزارهایی که امکان کالیبراسیون آنها درآزمایشگاه وجود ندارد به آزمایشگاه معتبر کالیبره کننده در هنگام فرا رسیدن زمان کالیبراسیون آن ها

۱۲. دریافت و بایگانی کلیه مدارک مرتبط با کالیبراسیون تجهیزات و وسایل اندازه گیری که در آزمایشگاه های خارج حوزه صورت می گیرد

۱۳. ارائه گزارشات مربوط به علل خرابی دستگاه های آزمایشگاه به واحدهای مرتبط  

۱۴. تشکیل جلسات کمیته راهبردی به منظور بررسی مشکلات کیفی و فنی

۱۵. دریافت اطلاعات مربوط به اقلام ورودی از قسمت خرید و اطلاع به کارشناسان برای کنترل

۱۶. نگه داری کلیه مستندات تضمین کیفیت مرتبط با کنترل کیفیت

۱۷. شرکت در جلسات بهبود مستمر و بهره وری  مخصوص  همکاری در زمینه اخذ گواهینامه ها

۱۸. انجام سایر امور محوله از طرف مدیریت

مشارکت در انجام طرح های تحقیقاتی و پژوهشی در رمینه مواد غذایی و بسته بندی