معاونت غذا و دارو

دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی جهرم

  • 1404/02/10 - 07:27
  • - تعداد بازدید: 9
  • - تعداد بازدیدکننده: 9
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZXn7
مصرف نان و برنج در بیماران دیابتی

آیا مصرف نان و برنج در بیماران دیابتی باید قطع شود؟ پاسخ: خیر

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به باور غلط مبنی بر لزوم قطع مصرف نان و برنج در بیماران دیابتی، عنوان کرد که بهتر است در رژیم‌ های غذایی به جای کربوهیدرات های ساده (قند و شکر)، از کربوهیدرات های پیچیده مانند نان سبوس دار بیشتر استفاده شود تا نیاز به فیبر و سایر مواد مغذی نیز تامین شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی جهرم به نقل از وبدا، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به اینکه آیا مصرف نان و برنج در بیماران دیابتی باید قطع شود؟ مطرح کرد: نان و برنج از گروه نان و غلات و حاوی کربوهیدرات هستند. پس از غذا خوردن، کربوهیدرات ها بیشترین اثر را بر سطح قندخون دارند؛ بنابراین، مدیریت مصرف کربوهیدرات برای کنترل خوب قندخون لازم است.

کل مقدار کربوهیدرات دریافتی در هر وعده غذایی مهم است. مقدار توصیه شده کربوهیدرات در دیابت 130 گرم در روز ( ۵۰ تا ۶۰ درصد از کل کالری دریافتی) برای بزرگسالان است که هر واحد نان و برنج حاوی 15 گرم کربوهیدرات است.

هنگامی که دیابت با انسولین درمان می شود، دریافت 40 درصد تا 55 درصد کربوهیدرات از کل کالری دریافتی و تنظیم مقدار انسولین با شمارش دقیق کربوهیدرات منجر به کنترل بهتر قندخون می شود.

بهتر است در رژیم‌های غذایی به جای کربوهیدرات های ساده (قند و شکر)، از کربوهیدرات های پیچیده مانند نان سبوس دار بیشتر استفاده شود تا نیاز به فیبر و سایر مواد مغذی نیز تامین شود.

  • گروه خبری : اخبار معاونت
  • کد خبر : 3532
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید