- 1403/01/15 - 13:17
- زمان مطالعه : 2 دقیقه
- /Z3J
نشانگر رنگی تغذیه ای گامی برای اصلاح الگوی مصرف
نشانگر رنگی تغذیه ای گامی برای اصلاح الگوی مصرف
نشانگرهای رنگی تغذیهای، همان چراغ راهنمای روی محصولات غذایی هستند که مقدار پنج شاخص مهم و مؤثر در سلامتی را مشخص میکند.
به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو:
نشانگر رنگی بهعنوان چراغ راهنمای روی محصولات غذایی اطلاعات لازم را ارائه میدهند .
نشانگرهای رنگی تغذیهای، همان چراغ راهنمای روی محصولات غذایی هستند که مقدار پنج شاخص مهم و مؤثر در سلامتی یعنی انرژی، قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس موجود در محصولات غذایی را بارنگهای سبز، نارنجی و قرمز مشخص میکنند.
هدف از درج نشانگر رنگی تغذیهای بر روی بستهبندی مواد غذایی افزایش آگاهی مصرفکنندگان و اصلاح الگوی مصرف در افزایش سطح سلامت جامعه است.
با بررسی میزان انرژی دریافتی از محصول و میزان قند و چربی و نمک مصرفکننده میتواند انتخاب بهتری داشته باشد بنابراین باید اطلاعات نشانگر رنگی تغذیهای شفاف، خوانا و غیرقابل پاک شدن باشد. همچنین درج هرگونه اطلاعات که باعث گمراهی مصرفکننده شود ممنوع و جرم بهحساب میآید
این نشانگر شامل رنگ سبز، زرد و قرمز است که رنگ سبز به معنای کم است که ما را با انتخاب سالم راهنمایی میکند. زرد به معنی متوسط است که ما را به یک انتخاب نسبتاً خوب راهنمایی میکند و قرمز به معنی زیاد است که انتخاب این ماده غذایی در افراد بهخصوص بیماران دیابتی میبایست محدود شود.
جدول نشانگر رنگی از ۸ بخش تشکیلشده است که شامل آرم سازمان غذا و دارو، میزان سهم، میزان انرژی، مواد مغذی، مقدار و عدد شاخصها، رنگهای تعیینشده برای هر شاخص، راهنمای رنگها و شماره پروانه بهداشتی است.
انرژی: میزان انرژی به کیلوکالری در هر سهم یا در ۱۰۰ گرم/ میلیلیتر ماده غذایی است. نمک: یا کلرید سدیم میزان نمک در هر سهم یا در ۱۰۰ گرم/ میلیلیتر ماده غذایی، چربی: کل میزان چربی کل در هر سهم یا درصد گرم/ میلیلیتر ماده غذایی، قند: میزان قند در هر سهم یا در ۱۰۰ گرم میلیلیتر ماده غذایی و اسید چرب ترانس: که میزان اسید چرب ترانس را در هر سهم یا در 100 گرم /میلیلیتر ماده غذایی را نشان میدهد.
از همشهریان عزیز خواهشمندیم در هنگام خرید مواد غذایی به رنگهای درجشده در جدول رنگی دقت لازم را داشته باشند.